Kutyafogathajtó Eb – 19 magyar érem a hazai rendezésű kontinensbajnokságon

Összesen 19 éremmel zárta a magyar válogatott a Magyarpolányban megrendezett kutyafogathajtó Európa-bajnokságot. Az egyes kategóriákban hat aranyérmet gyűjtöttek a magyarok.

Felnőtt korosztályban kutyás futásban (canicross) Koris Edina lett Európa-bajnok, Varga Zoltánné kutyafogathajtásban, Paku Dénes pedig dogscooterben szerzett aranyérmet.

A junioroknál Varga Alma (fogathajtás) és Koncz Réka (kutyás futás), veterán korosztályban pedig Hummel Zoltán (kutyás futás) győzött.

Dér Andrea, a hazai szövetség elnöke elmondta: várakozáson felüli volt a magyar szereplés. „Az idő nem volt túl kegyes hozzánk, éppen ezért a legnagyobb siker – az eredmények mellett – hogy mindenki lehozta ezt a kontinensbajnokságot sérülés nélkül. Úgy gondolom, hogy ezúttal is sikerült egy rangos Európa-bajnoksággal öregbítenünk a hazai sportrendezvények sorát” – összegzett Dér Andrea.

A Magyarpolányban megrendezett kutyafogathajtó Eb-n 17 ország legjobbjai vettek részt. A gazdik a kontinensbajnokságon szibériai husky-val, alaszkai malamuttal, samoyeddel és grönlandi kutyákkal álltak rajthoz.  Fotó: Bíró Zsófia