Dr. Mészáros János: Kanyó Dénes jelölése az egész magyar sporttársadalom sikere

A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnöke szerint azzal, hogy Kanyó Dénes bekerült a Világjátékok All Star-ba, az az egész magyar sporttársadalom sikere.

Dr. Mészáros János elmondta, a legjobb 24-es mezőnyt az egyes sportágak nemzetközi szövetségei állították össze, ezért is számít sikernek a jelölés. „A búvárúszó Kanyó Dénes sikereit, kitartását és sportemberi kvalitását a Nemzetközi Búvár Szövetség is értékelte ezzel a jelöléssel. Büszkék vagyunk rá, hogy ebben az illusztris mezőnyben egyedüli magyarként helyet kapott.” – mondta a sportvezető.

A Világjátékok Nemzetközi Szövetségének (IWGA) honlapján február 8-ig minden nap lehet szavazni a listán szereplőkre. Az első körben – január 20-ig – kialakul a legjobb 10 mezőnye, utána pedig a versenyben maradókra lehet voksolni.

Kanyó Dénes 1997-ben szerepelt először Világjátékokon. Akkor, Lahtiban egy váltóban szerzett ezüstéremmel zárt. 2009-ben Kaohsziungban is dobogóra állt, bronzérmes lett, sportpályafutását pedig 41 évesen, Wroclawban koronázta meg, amikor aranyérmet nyert 2017-ben. Kanyó 2013-ban is ott volt a játékokon, Caliban két negyedik helyezéssel zárt.

A Világjátékok All Star-sportolóinak listája megtalálható itt! Ezen az oldalon lehet szavazni (minden nap!) Kanyó Dénesre.

Vélemény, hozzászólás?