Részvételi csúcs a Női RAW Erőemelő Magyar Bajnokságon

A Magyar Erőemelő Szövetség jövőre elindítja a Rónaszéki Programot, amelynek célja az utánpótlás segítése. A kezdeményezés névadója Rónaszéki András, alapító elnöke volt a Magyar Erőemelő Szövetségnek. A sportvezető az év elején hunyt el, így az utódok méltóképpen állítanak emléket a nemzetközileg is komoly eredményekkel rendelkező Rónaszéki Andrásnak.

Mindezt a Női RAW Erőemelő Magyar Bajnokság és Csapatbajnokságon jelentették be, amelyet a fővárosban, az angyalföldi Láng Sportcsarnokban rendeztek meg.

Berke Lóránd, a hazai szövetség elnöke elmondta, az elmúlt pandémiás időszak végén alatt alaposan felkészültek a versenyzők. „Ez meglátszott a nevezéseken is, hiszen részvételi rekord volt a magyar bajnokságon. Úgy érzékeljük, lendületet kapott a sportágunk, egyre nő a tagság és a versenyzői létszám” – összegzett az elnök.

És, hogy mit jelentett a rekord? Arra a bajnokság rendezője adott választ. „Hetven nevezés érkezett a versenyre, és nagyon büszkék vagyunk erre a nevezési rekordra” – jelentette ki Vass Gergő, a rendezvény főszervezője.

A nemzetközi versenyek újraindulásával az erőemelők várhatóan tovább gyarapítják az amúgy is gazdag éremgyűjteményüket. A szövetség összesítése szerint eddig a különböző világ- és Európa-bajnokságokon 129 aranyérmet szereztek a magyarok. Emellett 108 ezüst, és 127 bronz gazdagítja az éremkollekciót. 

Részletes eredmények: http://www.hunpower.hu/index.php?contents=versenyek-eredmenyek

Vélemény, hozzászólás?