Modern sporteszközzel segíti klubjait a kick-box szövetség

Mindent elkövet a Magyar Kick-box Szakszövetség azért, hogy támogatást nyújtson a hozzá tartozó hazai egyesületeknek és sportolóknak. Ez a feltételek és felszerelések biztosításától az anyagi támogatásig számos formában történik. Ezúttal pedig egy világszerte hódító új sporteszköz, a BlazePod használatával próbálnak innovatív segítséget nyújtani a kluboknak – adta hírül az MKBSZ.

A hazai versenyek rendezéséhez a szövetség rendszeresen biztosít különböző eszközöket, kellékeket – kezdte az MKBSZ által nyújtott segítségek felsorolását Galambos Péter. A szövetség elnöke a továbbiak között említette a központi edzőtáborok finanszírozását a résztvevőknek, akárcsak azt, hogy saját gyártású melegítővel látják el a válogatott sportolóikat. Ami a világversenyekre utazást illeti, a sportvezető elmondta: a felnőtt Eb- és vb-érmesek teljes költségét állja a szövetség, ami a magyarok kiemelkedő eredményességét tekintve egyre komolyabb tétel. Az utánpótlásnál pedig a válogatott melegítőn kívül fizetik a küzdőruhát és a nevezési díjat is, ami szintén számottevő összeg, figyelembe véve, hogy az utóbbi világversenyeken rendre száz fő fölötti létszámmal indultak a magyar fiatalok.

Legutóbb az MKBSZ egy, az edzéseket segítő modern sporteszköz, a BlazePod kipróbálására ösztönözte a tagságát. A napokban bemutatót tartottak az érdeklődő hazai klubok képviselőinek. Az eseményen – amelyen Galambos Péter mellett jelen volt Király István, a szövetség alelnöke, a sportág európai szervezetének első embere is – a megjelentek először elméleti oktatásban részesültek a sportszer működéséről, majd a gyakorlatban is megtapasztalhatták az eszközök nyújtotta lehetőségeket.

Nagy fantáziát lát a reakciósebesség, gyorsaság, állóképesség, koncentráció és más képességek fejlesztésére alkalmas technikai eszközben, amely telefonos applikációval működtethető – fejtette ki Galambos Péter.

„A lehetőségek végtelen tárházát nyitja meg a gyakorlatok terén, ha egy edzőnek van hozzá affinitása. Emellett minden adat naplózódik, így hosszútávon olyan információk állnak majd rendelkezésre, amelyekből roppant hasznos következtetéseket lehet levonni, hogy egy-egy versenyzővel milyen irányban érdemes továbblépni.”

A kick-box elnök elmondta: a szövetség több szettet is vásárolt a BlazePodokból, és használatra ingyenesen a klubok rendelkezésére bocsátották. A tervek szerint néhány hónap múlva workshopot tartanak majd a tapasztalatokról annak érdekében, hogy aztán az eszközt sportágspecifikusan a lehető leghatékonyabban tudják majd használni a hazai kick-boxosok. 

Vélemény, hozzászólás?