Szkander – A magyar nemzeti csapat ismét bizonyított

Véget ért az idei szkander Eb. A magyar nemzeti csapat az összes korosztályt figyelembe véve öt arannyal, négy ezüsttel és két bronzzal zárt.

Befejeződött a szkander Európa-bajnokság Vilniusban. A litvániai kontinensbajnokság utolsó napján Kőváriné Ivánfi Brigitta a bal kéz után jobb kézzel is Eb-aranyat szerzett a 80 kilogrammos kategóriában. Barzsó Henrietta (60 kg) döntőzött, ő a bal kezes küzdelmekhez hasonlóan jobb kézzel is ezüstérmes lett. A zárónap harmadik éremszerzője Homoki Dénes volt, aki a 60 kilogrammos kategóriában bronzérmes lett. Korábban dobogóra tudott állni Barzsó Alex is, ő a 70 kilósok között szerzett ezüstérmet.

A junior lányok öt érmet gyűjtöttek be Vilniusban. Verbóczki Luca a 60 kilósok között a bal kézzel megszerzett Európa-bajnoki cím után jobban is kontinensbajnok lett. A 70 kilogrammos kategóriában Farkas Vivien is két érmet szerzett, ő jobb kézzel Európa-bajnok lett, míg ballal ezüstöt szerzett. A juniorok lányok ezzel csapatban is érmet szereztek, miután harmadikként zártak.

Az Eb előtt az európai szövetség megtartotta tisztújító közgyűlését, ahol Csabai Attilát, a Magyar Szkander Szövetség elnökét ismét megválasztották alelnöknek.

Vélemény, hozzászólás?