Világjátékok 2022 – Egy arany, két ezüst és egy bronz a második versenynapon

Továbbra is lendületben a magyar csapat. Az egyesült államokbeli Birminghamben zajló Világjátékok második versenynapján egy aranyat két ezüstöt és egy bronzot szereztek a magyar versenyzők a nem olimpiai sportágak világversenyén.

Senánszky Petra az 50 méteres uszonyos gyorsúszás után 100 méteren is győzött. Ugyanebben a számban Varga Krisztina ezüstérmet szerzett, akárcsak Mozsár Alex a 200 méteres felszíni úszásban. Utóbbi számban Bukor Ádám bronzérmes lett.  

„Mozgalmas időszakon vagyok túl, de ez a Világjátékok kiemelt versenynek számít. Nagyon boldog vagyok, hogy mindkét számban megvédtem a címem. Az meg külön fantasztikus érzés, hogy az aranyak mellett a váltóval ezüstérmesek lettük.” – összegzett az uszonyosúszó versenyek végén az immár négyszeres Világjátékok-győztes klasszis.

További uszonyosúszó pontszerzők: Blaszák Lilla 4., Szabó Anita 5. (mindketten női 400 felszíni), 4X100 méteres férfi felszíni váltó (Mozsár Alex, Hamlin Matthew, Kiss Nándor, Bukor Ádám) 5., Holoda Péter 4., Sincki Ádám 5. (mindketten 50 méteres uszonyos gyors), Suba Sára 7. (100 méteres női felszíni).

Fájó karatés 5. hely

Hárspataki Gábor a 75 kilósok között ötödikként végzett. Az olimpiai bronzérmes versenyző harmadik meccsén vitatott döntés után kikapott üzbég ellenfelétől. A döntés után óvást nyújtottak be a magyarok, ám az eredmény nem változott. „Nagyon csalódott vagyok. Jól felkészülve érkeztem Birminghambe. Ilyennel még nem találkoztam. Egy dolognak azért nagyon örülök, ez pedig az, hogy Tadissi Martial éremmel térhet haza” – mondta Hárspataki Gábor, utalva a másik karatés egy nappal korábbi sikerére. A súlycsoport eredményhirdetésénél dr. Mészáros János, a magyar csapat delegációvezetője volt az éremátadó. A karateversenyen ott volt dr. Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke is, aki tegnap érkezett meg Birminghambe.

Megkezdték a küzdelmeket a szumósok is. Nehézsúlyban Kerstner Róbert hetedik, könnyűsúlyban Szilágyi Erik pedig kilencedikként zárt. A gyorskorcsolyás Gardi Dominika a 10 ezer méteres elimináció versenyszámban a hetedik helyen fejezte be a szombati napot, az akrobatikus rock and rollosoknál a Bánhidi Dániel, Czetl Fanni kettős Világjátékok-nyolcadik helyen végeztek.

Két versenynap után a magyarok négy arannyal, négy ezüsttel és négy bronzzal a hatodik helyen állnak az éremtáblázaton. 

(Világjátékok Magyar Sajtócsapat)

Vélemény, hozzászólás?