Világjátékok 2022 – Elődöntőbe jutott Spéth Norbert

Spéth Norbert elődöntős a Világjátékokon. A DVTK többszörös világbajnoki érmes versenyzője a muaythai-osok 67 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében tecnikai KO-val legyőzte az amerikai Travis Petralbát. Az elődöntőben a súlycsoport világbajnoka, a thaiföldi Anueng Khatthamarasri lesz.

A magyar klasszis elmondta, sikeres felkészülésen van túl, s jó formában érkezett a Világjátékok helyszínére. „Angliai és thaiföldi edzőtáborokban hangolódtam a Világjátékokra. Az amerikai elleni meccset végig kontroll alatt tartottam. Az elődöntő sokkal keményebb lesz. Legutóbb, amikor összecsaptunk a világbajnokkal, ő nyert. Igyekszem revansot venni” – nyilatkozta Spéth Norbert.

A fallabdázóknál Farkas Balázs a vigaszág elődöntőjébe jutott, miután magabiztos 2-0-s sikert aratott a cseh bajnok ellen. „A Martin Svec elleni meccset hamar befejeztem. Az első mérkőzésemen elszenvedett vereség megtette hatását. Rendeztem a gondolataimat, és örülök, hogy egy másik, magabiztosabb oldalamat is megmutathattam a játékokon.”

A tájfutóknál Sárközy Zsófia a sprinttávon a 22. helyen végzett, közben kiadták az íjászoknál – barebow kategóriában – a hivatalos végeredményt, eszerint Molnár József a 9. helyen végzett.

A versenyekre az elmúlt napokban több magyar sportvezető is kilátogatott. Dr. Reinhardt Ákos, az NVESZ Felügyelő Bizottságának tagja, a Sportállamtitkárság főosztályvezetője először vett részt Világjátékokon. „Eddig csak az íróasztal mögül, a számok szintjén érzékeltem a nem olimpiai sportágak sikereit. Jó volt ezúttal látni, hogy a magyar sporttársadalomnak milyen értékes egyéniségei versenyeznek a Világjátékokon. Nem beszélve csapatirodáról, az orvosok, a gyúrók és az újságírók munkájáról. Mindenki hozzátette tudását a csapategységhez” – mondta a főosztályvezető.   

Az egyesült államokbeli Birminghamben zajló Világjátékok 8. versenynapján 28 bajnokot avattak. Magyarország továbbra is előkelő helyet foglal el az éremtáblázaton, miután a Világjátékok Magyar Csapat 11 aranyat, 7 ezüstöt és 7 bronzérmet szerzett eddig, ezzel a 4. helyen áll jelenleg. A dobogós országok: 1. Németország, 2. Olaszország, 3. Egyesült Államok.

Vélemény, hozzászólás?