Teke Világkupa – Rijekában gurítanak a legjobbak

Jön az egyénik Világkupa a tekéseknél! A Nemzetközi Szövetség (WNBA-NBC) Rijekában rendezi meg a VK-t, amely a csapatvilágbajnokság erőfelmérője is lesz egyben.

Magyarországról az U23-as csapat tagjaként utazik Németh Enikő, az SKC Kleinwarasdorf versenyzője, aki tagja volt a 2022. észtországi világbajnokság U23-as csapatának is. Férfi oldalról Cserpnyák Martin, a Szentgotthárdi VSE versenyzője képviseli hazánkat az utánpótlás korosztályban. Harcos Ágnes és Tróbert József szövetségi kapitányok segítik versenyzőinket a rangos nemzetközi eseményen.

A Magyar Tekeszövetség információi szerint a felnőtt mezőnyben Méhész Anita Világkupa-győzelmének köszönhetően a magyarok két versenyzővel vághatnak neki a küzdelmeknek. Részt vesz a versenyen az észtországi világbajnokságon egyéni versenyszámban ezüstérmes és 2022. év felnőtt női sportolója Hári Boglárka (Ferencvárosi TC versenyzője), valamint a Tandem-mix versenyszámban világbajnoki ezüstérmes Sass Edit (Ipartechnika Győr SE versenyzője). A férfiaknál a 2022. évet szintén kiemelkedően sikeresen teljesítő Zapletán Zsombor, a Zengő Alföld Szegedi TE versenyzője bizonyíthat majd. A felnőtteket Orosz István (női szövetségi kapitány), Sáfrány Anita és Kiss Zsolt (szövetségi edzők) segítik majd.

Vélemény, hozzászólás?