Kick-box: Bálint és Száraz győzelmekkel hangolt az Európa Játékokra

Harminchét magyar versenyző lépett tatamira és szállt ringbe a boszniai kick-box Európa-kupán, ahonnan a felnőttek öt elsőséggel térhettek haza. Aranyérmeseink közül duplázni tudott Bálint Martin és Száraz Gergő, akik ezzel is jelezték, hogy jó formában vannak a közelgő Európa Játékok előtt.

Az idén immár harmadik alkalommal rendezik az Európai Olimpiai Bizottság égisze alá tartozó Európa Játékokat, amelyen a sportág történetében először a kick-box is helyet kapott. A június végi lengyelországi bemutatkozásra nem kevesebb, mint kilenc magyar versenyző is részvételi jogot szerzett – köztük a hétvégi boszniai Európa-kupán remeklő Bálint Martin és Száraz Gergő.

Szarajevóban a 2019-ben világbajnoki címet nyert Bálint Martin a pointfighting szakágban egy arany- és egy ezüstéremmel zárta szereplését (a viadalon lehetőség volt a saját súlycsoportnál magasabb súlycsoportban is indulni), és mellette a light-contact szabályrendszerben is behúzott egy elsőséget.

Száraz Gergő 2021-ben light-contactban és kick-lightban is világbajnok tudott lenni súlycsoportjában, és az Európa-kupán is ezekben a küzdőnemekben jeleskedett. Light-contactban megnyert a saját súlycsoportjának küzdelmeit, eggyel feljebb pedig bronzérmes lett, ezen kívül a kick-lightban is a legjobbnak bizonyult a hozzá hasonlóan 63 kilósok között.  

A tatamis szakágak mellett a ringben is született egy magyar diadal Pálfi Viktóriának köszönhetően. A tavaly a Világjátékokat is megjárt fiatal kick-boxos hölgy a K1 szabályrendszerben állhatott fel a dobogó tetejére.

Az Európa-kupa éremtáblázatán a nemzetek versengésében Magyarország negyedik lett, míg az egyesületek között a Halker-Király Team a második helyen végzett.

Kick-box Európa-kupa, Szarajevó, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:

Férfiak:

63 kg: 3. Viczián Dániel

74 kg: 2. Bálint Martin

79 kg: 1. Bálint Martin

Light-contact:

Férfiak:

63 kg: 1. Száraz Gergő, 3. Bozók Szabolcs

69 kg: 3. Száraz Gergő

74 kg: 1. Bálint Martin

Kick-light:

Férfiak:

63 kg: 1. Száraz Gergő

84 kg: 3. Szabó Dominik

K1:

Nők:

52 kg: 1. Pálfi Viktória

Vélemény, hozzászólás?