Jakabos Zsuzsanna és Senánszky Petra izgalmas versenyekre számít Birminghamben

Egy medencében edzettek az élet és vízimentők, valamint az uszonyosúszók Birminghamben. A CrossPlex ad otthont többek között a két sportág versenyeinek. A multifunkcionális sportlétesítményt – amikor nincs Világjátékok – egyetemisták és középiskolások használják. Az akklimatizáción hellyel-közzel átesett, és sikeréhes magyar válogatottak érkeztek meg az edzésre…

A vízi- és életmentő csapat tagja többek között Jakabos Zsuzsanna és Szabó Szebasztián is.

Jakabos Zsuzsanna 200 méteres akadályúszásban egyéniben indul. „Én vagyok az egyedüli a csapatban, aki egyéni számban is érdekelt. Mindent beleadok, és izgatottan várom, hogy milyen lesz ez a világverseny” – mondta az Európa-bajnok, olimpikon úszó.

Petrov Iván úgy látja, hogy a vízi és életmentés egyre nagyobb hangsúlyt kap Magyarországon is. „Örülök, hogy ez a sportág itt van a Világjátékokon. Ezzel az életmentés fontosságára is rá tudjuk irányítani a figyelmet. Hét számban vagyunk érdekeltek, és nem titkolt szándékunk több érmet hazavinni erről a világversenyről”- mondta Petrov Iván.

Szabó Szebasztián is hangolódott. „Hosszú fárasztó utazáson vagyunk túl. Ahogy közeledik a verseny, egyre fokozódik a drukk bennem. Az élet- és vízimentés hoz némi változatosságot abba a monotonitásba, ami jellemzi helyenként az úszóedzéseket” – összegzett az úszó-világbajnokságon 50 gyorson negyedik helyezés elérő klasszis.

Senánszky Petra is a budapesti vizes világbajnokság után kezdi meg szereplését a Világjátékokon. Ráadásul ő az uszonyosúszás mellett vízi- és életmentésben is indul Birminghamben. „Nagyon várom, hogy elkezdődjenek a versenyek. Uszonyosúszásban bízom abban, hogy megvédem 100-on és 50-en is a címeimet, és nagyon szeretnék világcsúcs közeli időket úszni” – tette hozzá Senánszky Petra.

Veress András, az uszonyosok edzője elmondta, a csapat csomagjai nem érkeztek meg, azokat Kókai Dávid intézte éppen az edzés ideje alatt is, így ő nem tudott részt venni a tréningen. „Nem volt zökkenőmentes a kiutazásunk, és csomagproblémák is vannak, de a lényeg, hogy most már mindenki itt van, és itt vagyunk a medence szélén.” – fogalmazott röviden a szakember.

Tadissi Martial is feltűnt CrossPlex-ben. A vb- és Eb-érmes 67 kilogrammos karatés hangsúlyozta: a Világjátékokra kvótát szerezni, legalább olyan nehéz, mint az olimpiára. „Minden súlycsoportban a világ legjobb nyolc versenyzője szerzett indulási jogot. Örülök, hogy nekem sikerült, és most már fogyasztok.” – nyilatkozta a karatés. Ebben a sportágban két magyar induló lesz, ugyanis az olimpiai bronzérmes Hárspataki Gábor is

Az egyesült államokbeli Birminghamben ma rendezik meg a Világjátékok megnyitóját, holnap lesz az első versenynap, a záróceremóniára pedig 17-én kerül sor.

Fotók: Freschli József

Vélemény, hozzászólás?