Két Világjátékok-rekord, két arany a harmadik versenynapon

Két újabb magyar arany Birminghamben! A vízi- és életmentő versenyeken három számban volt érdekelt a Világjátékok Magyar Csapat. A 4×50 méteres akadályúszásban a női és a férfi staféta is aranyérmes lett, női 200 méteres akadályúszásban Jakabos Zsuzsanna pedig negyedik lett.

A női csapat fantasztikus versenyzéssel századmásodpercre ugyanannyit úszott, mint a lengyel váltó, így a dobogó tetejére a magyarok és a lengyelek is felállhattak, és a győztesek tiszteletére is két himnuszt játszottak le.

Ezt követte a férfi döntő, ahol a magyarok magabiztos győzelmet arattak, megelőzve az olaszokat és a japánokat.

A nők 1:49.05, a férfiak pedig 1:34.91 perc alatt teljesítették a távot, mindkét időeredmény Világjátékok-rekord.

A Világjátékok-győztes női váltóban Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn és Ugrai Panna, a férfi stafétában pedig Szabó Szebasztián, Gyárfás Bence, Takács Krisztián, Balog Gábor és Giczi Mátyás kapott helyet.

Jakabos Zsuzsanna egyéni csúcsot úszott 200 akadályon. „Az egyéni rekordnak külön örülök. A két döntő közötti fél óra elég volt a regenerálódásra, és a váltóval meg megvalósítottuk azt, amiért ide repültünk” – nyilatkozta az eredményhirdetés után Jakabos Zsuzsanna.

A férfi váltó tagjai biztosak voltak abban, hogy ezt a döntőt csak valamilyen rekorddal lehet megnyerni. „Világjátékok-csúcs lett a vége, és nagyon örülök, hogy ehhez a győzelemhez hozzá tudtam segíteni a stafétát. Ráadásul a világcsúcstól mindössze egy tizedre voltunk – összegzett Szabó Szebasztián.

A görkorcsolyázóknál a női 10 ezer méteres pontszerző versenyben Gardi Dominika 10. lett, a szumósoknál az open kategóriában Szilágyi Erik az első körben, míg Kerstner Róbert a másodikban búcsúzott. Véget ért a drónosok versenye is, itt Rontó Roland a 16. helyen zárt.

A Világjátékokon – három nap után – a magyarok az éremtáblázat ötödik helyén állnak, hat arannyal, négy ezüsttel és négy bronzzal.

Fotók: Freschli József

Vélemény, hozzászólás?