Elégedett a kick-box elnök az Európa Játékok után

Az olimpiai hangulatot méltatta, a szervezést dicsérte, a magyarok teljesítménye kapcsán pedig nagyfokú elégedettségét fejezte ki. Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke így értékelte a lengyelországi Európa Játékokat, amelyen a sportág először került programra, a magyarok pedig ezt egy arany-, két ezüst- és öt bronzéremmel hálálták meg.

„Kifejezetten érződött az olimpiai hangulat a játékokon, amiben nekünk, ugyebár, eddig nem lehetett részünk, hiszen először vettünk részt olyan nagy multisport eseményen, amelyen az olimpiai protokoll érvényesült, a lebonyolítástól az eredményhirdetésig gyakorlatilag mindenben” – hangsúlyozta Galambos Péter. – „Megjegyzem, a remek körülményekhez és a jó szervezéshez mi is hozzájárultunk, hiszen a kick-box tornát a sportágunk európai szövetsége, a Király István által vezetett WAKO Europe bonyolította le a lengyel szervezőkkel karöltve.”

Annak apropóján, hogy a kilenc, az Európa játékokra kvalifikált magyarból nyolc is érmet nyert, a sportvezető a jó felkészülést emelte ki.

„Bevált az az ötlet, hogy közvetlenül a verseny előtt bő egy hetet Lengyelországban edzőtáborozzanak a sportolóink, ahol zavartalanul készülhettek, és a színre lépés előtt csak pár kilométert kellett utazniuk. Talán nem is véletlen, hogy éppen Nagy Rita nem szerzett érmet közülük, aki egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott a többiekkel tartani. És meglátszott annak a támogatásnak az eredménye is, amit az államtitkárságtól kaptunk célzottan a felkészülésre. Hiszen pont az a Bálint Martin nyert itt Lengyelországban aranyat, aki a támogatásnak köszönhetően a legtöbb felkészülési versenyen vett részt. Úgyhogy azt gondolom, jól hasznosult ez a befektetés is.” – fejtegette az MKBSZ vezetője.

Nagy dolog, hogy nyolc éremmel zártak a magyar kick-boxosok – jelentette ki Galambos Péter.

„Ha fogalmazhatok így, mindhárom döntősünk megcselekedte, amit megkövetelt a haza, de kettejük ellenfele itt és most valóban jobbnak bizonyult, nincs hiányérzetem az ő produkciójukkal kapcsolatban. Martin viszont technikai KO-val győzött, és a nap egyik legmagabiztosabb győzelmét aratta. Összességében nagyon elégedett vagyok, hiszen a nyolc érem roppant komoly eredmény, főleg egy olimpiai küldöttség részeként. Amikor megkezdtük a szereplésünket, akkor a magyar csapatnak az Európa Játékokon összesen húsz érme volt. Bár azóta ez a szám tőlünk függetlenül is nőtt, azt hiszem, nem elhanyagolható, hogy ehhez nekünk is sikerült nyolcat hozzátennünk.”

Bálint Martint, aki pár esztendeje 18 évesen felnőtt világbajnoki címmel robbant be a kick-box nemzetközi elitjébe, a sportág egyik legígéretesebb tehetségének nevezte a sportvezető.

„Emlékszem, hogy újoncként úgy jött oda arra a világbajnokságra, hogy kijelentette, márpedig ő meg fogja nyerni azt. És bár többen kétkedtek, valóban így lett” – mesélte Galambos Péter. – „Tehetséges és eltökélt fiatalember, akiben még sokszor fogjuk örömünket lelni.”

Vélemény, hozzászólás?