Teke – Több magyar csapat is dobogóra állt az európai kupákban

Három magyar érem a tekézők európai csapatkupáin. Ebben a sportágban a Bajnokok Ligája kivételével egy tornán bonyolítják le a kontinentális kupákat.

Az Európa Kupában a legjobb négy közé jutott a Zalaegerszegi TK együttese, valamint a nőknél a Ferencvárosi TC csapata is. A zalai alakulat egészen a döntőig menetelt, végül az előkelő második helyezést szerezte meg a rangos nemzetközi versenyen, miután a fináléban 7-1-re kikapott a német Raindorftól. Az FTC a bronzmérkőzésen felümúlta a cseh KK Slavia Prahát, így harmadik helyen végzett.

Az NBC-Kupában is volt két magyar csapat a TOP-négyben: a férfiaknál az Investment Közutasok KTK, valamint a nőknél a Rákoshegyi VSE. A somogyi együttes végül megnyerte a kisdöntőt a német Eppelheim ellen, így felállhatott a dobogó harmadik fokára, a Rákoshegyi VSE azonban a bronzmeccsen nem bírt a horvát KK Zagrebbel, 5-3-ra kikapott, így negyedik lett.

A világkupán csapatszinten nem volt magyar, de Méhész Anita és Sáfrány Anita az erdélyi CS Electromures Romgaz együttesével döntőzött. Ellenfelük a Nemes Irénnel felálló horvát KK Mlaka volt. A finálét a rijekai alakulat végül 6-2-re nyerte. Ott volt a Final Fourban Cserpnyák Martin (SK FWT – Composites Neunkirchen) is, aki klubcsapatával végül a negyedik helyezést szerezte meg. Volt egy további magyar érdekeltség: az immáron olasz versenyzőként induló Kiss Tamás VK-győztes lett a KK Neumarkt csapatával.

A világkupát a szerbiai Apatinban, az NBC Kupát a horvátországi Slavonski Brodban, míg az Európa Kupát a bosznia-hercegovinai Brcskóban rendezték meg. 

Vélemény, hozzászólás?