Dr. Mészáros János: Amit feltörekvő sportág elérhet, azt mi elértük

Október 24. és 29. között újabb rangos világversenyt rendez Magyarország. A Papp László Budapest Sportarénában az egyik legnagyobb karate világbajnokságot bonyolítják le, amit valaha is látott a világ. A vb-n népes magyar csapat indul. Dr. Mészáros János szerint a világverseny megrendezésének ötlete már 2013-ban megfogalmazódott.

A Magyar Karate Szakszövetség elnöke úgy látja, hogy az elmúlt évtizedekben nagyon sok dolgot helyre raktak a sportággal kapcsolatban, és ez jó alapnak számít.

„Magyarországon a karate ötven éve van jelen. Ebben a jubileumi évben rendezvények sorozatával ünnepeljük a karatét, ezek közül természetesen kiemelkedik az a világbajnokság, amely minden bizonnyal a legnagyobb lesz. Hat napon át zajlanak majd a küzdelmek hat küzdőtéren. A korábbi világbajnokságok többségénél ezt négy küzdőtérrel megoldották, Budapestre azonban több, mint 110 ország küld versenyzőt. Csak bíróból ötszáz érkezik a fővárosba” – mondta a Magyar Karate Szövetség elnöke.

„Államilag támogatott rendezvényről van szó, a Magyar Karate Szakszövetség együtt készíti elő minden idők egyik legnagyobb világbajnokságát a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel. Remélhetőleg mind a karate válogatott, mind a para-karatés delegáció jól teljesít majd egy olyan közönség előtt, amely képes belehajszolni  sikerekbe a magyarokat” – tette hozzá a sportvezető, utalva arra, hogy külön közönségszervezés zajlik a világbajnokság előtt.

Dr. Mészáros János úgy látja, hogy a magyarok ebben a sportágban – sportdiplomáciai szempontból is – erősek. Ez a világbajnokság pedig az előttünk álló éveket készíti elő.

„A magyar karate kifejezetten jó sportdiplomáciai eszközökkel rendelkezik, amelyeket jól is használ. A hazai vb a következő éveket készíti elő” – nyilatkozta az elnök, aki egyben a Nemzeti Versenysport Szövetség elnökeként is segíti a magyar sportot.

„Bár minden idegszálammal a karate világbajnokságra koncentrálok, nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a világbajnoksággal egy időben a szaúd-arábiai Rijádban megrendezik a Küzdősportok Világjátékát. Természetesen az ott induló magyarokat is támogatjuk, és szurkolunk nekik a multisport világversenyen” – mondta a Magyar Karate Szövetség és a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke.

Vélemény, hozzászólás?