Kutyasport – Vénekre figyeltek a sportág szerelmesei

Sikeres volt a 11. Szigetköz-Vének nemzetközi kutyafogathajtó, kutyás terepfutó, terepkerékpáros és tereproller verseny. Az eseménynek a Győr melletti Vének adott otthont. 

A versenyen 9 ország közel 170 kétlábú, és több száz  négylábú versenyzője vett részt.
A hivatalos versenyszámok mellett ezúttal is volt lehetőség a kedvcsináló 1 napos, úgynevezett „Happy futamon” indulni kutyás futásban, ahol minden résztvevő emlékül befutó érmet kapott.

A versenyek mindig kiemelkedő pillanata, amikor a legkisebbek állnak rajthoz, persze felnőtt kísérővel együtt. Ez nem volt másképp most sem. 3-5 éves bébi futók, és 6-9 éves gyerek futók színesítették a futó mezőnyt.

A Magyar Kutyasport Szövetség elnöke, Dér Andrea külön kiemelte, hogy nagyon hálásak a kis szigetközi településnek, Véneknek, ahol az önkormányzat  és a település lakossága nemcsak, hogy befogadja ezt a versenyt immár 11. éve, hanem a sikeres verseny a település és a Magyar Kutyasport Szövetség közös munkájának az eredménye, és remélhetőleg még sok éven át lesz lehetőség versenyt rendezni itt.

Reményét fejezte ki, hogy a jövőben további településekkel is sikerül hasonló együttműködéseket létrehozni, mivel a minden évben szeptembertől májusig tartó versenyszezonra mindig keresnek új versenyhelyszíneket. 

Vélemény, hozzászólás?