Karate vb: A para-karatés Kákosy Olívia élete egyik legfontosabb versenyére készül

Világ- és Európa-bajnok. Maga a koncentráció mintaszobra. Most címvédőként a budapesti karate világbajnokságra készül gőzerővel, és nagyon boldog, hogy tudását a legjobbak között hazai világversenyen is bemutathatja, illetve megküzdhet az újabb vb-aranyért. Ő Kákosy Olívia para-karatés, akinek a K21-es kategóriában szurkolhatunk.

„Az edzőmmel igyekszünk mindenre felkészülni. Tudjuk, hogy fantasztikus hangulat lesz. Ez erőt ad, és nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen lehetőség előtt állok. Hazai környezetben világbajnokságon versenyezni nem minden sportolónak adatik meg” – mondta az UTE karatésa.

Kákosy Olívia edzője, Gasparik Kitti beszámolt arról, hogy a para-karatésoknál egyedülálló módon két katával (formagyakorlattal) készülnek.

„Olívia maximalista, megbízható versenyző. A terveink szerint egy formagyakorlattal megyünk a selejtezőben, egy másikkal pedig az éremcsatározások során. Úgy gondolom, hogy jól sikerült a felkészülésünk, az épekkel edzünk, együtt a kata versenyzőkkel, és Olívia a tanulást is össze tudta egyeztetni a vb-re való hangolódással” – nyilatkozta a vb sajtócsapatának Gasparik Kitti, aki a várható ellenfelekről megjegyezte: valamennyiükkel meccseltek már.

„Lesznek kiváló spanyol, kanadai, holland és francia ellenfelek is, de ne feledkezzünk meg Kárpáti Petráról sem, aki szintén a K21-es kategóriában versenyzik. Sokat vizualizáltuk a vb-t. A sorsolást, az ellenfeleket, a közönséget, a hangulatot. Nagyon készülünk, és izgatottan várjuk, hogy mindez a valóságban is megtörténjen velünk” – tette hozzá  Gasparik Kitti, Kákosy Olívia edzője.

Olívia kategóriája, a K21, a tanulásban akadályozott besorolást jelenti.

A Papp László Budapest Sportarénában megrendezendő karate világbajnokságon – október 24. és 29. között – az összes kategóriát beleszámítva 18 para-karatés indul majd. 

Vélemény, hozzászólás?