Vereség a Besztercebányától

Kétgólos előnyben is volt, végül 4-2-re otthon kapott ki az FC Kassa a szlovák labdarúgó Niké Ligában. Az ellenfél ezúttal a Besztercebánya volt, amely a kezdeti bizonytalankodás után erőre kapott, és fordítani tudott a 11. fordulóban.

Anton Soltis, a hazaiak edzője ismét több változtatást hajtott végre a kezdőcsapatban: Pacinda és Medved kezdett, valamint Varga visszatért a középpályára.

Az első gólig nem kellett sokat várniuk a szurkolóknak, a 7. percben Pacinda volt eredményes, rá 4 percre Medved találata után a többségi magyar tulajdonban lévő kassaiak pedig már 2-0-ra vezettek.

A 30. percben büntetőhöz jutottak a besztercebányaiak, a 11-est Rymarenko értékesítette is. Ezzel az eredménnyel fordultak a csapatok, és a második félidőben csak a vendégek szereztek gólt. Sorrendben Polievka (60.), Pisoja (68.), majd ismét Polievka (74.) volt eredményes, így 4-2-es vendégsikerrel fejeződött be az összecsapás.

Niké Liga, 11. forduló

FC Kassa – Besztercebánya 2-4 (2-1)

Kassa: Kira – Fabis, Sindelár, Gressák, Mizerák – Gallovic (82. Sovic), Varga (51. Jonec), Petrák (82. Vasil) – Fasko, Medved (77. Sagna), Pacinda (77. Liener). Edző: Anton Soltis.

Besztercebánya: Hruska – Migala, Godál (46. Uhrincat), Willwéber – Pisoja, Záhumensky – Lupták (86. Guimaraes), Hlinka, Richtárech (46. Povazanec) – Polievka (89. Areavalo), Hamarnesenko (90.). Edző: Michal Scasny.

Gólszerzők: Pacinda (8.), Medved (11.), ill Rymarenko (29., 11-es), Polievka (60., 74.), Pisoja (68.)

Fotó: Šimon PAVLIŠIN

Vélemény, hozzászólás?