Ritmikus gimnasztika Eb – Pigniczki Fanni frissített a gyakorlatain

Megújított gyakorlatokkal készül Pigniczki Fanni a hazai rendezésű ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra. Ebben a sportágban külön hangsúlyt kap a zene, és a ruha összhangja is.

„Az előttünk álló budapesti Európa-bajnokságra kettőzött erővel készülök, ami pozitívan kihathat majd a párizsi olimpiai szereplésemre is. Érdekesség, hogy például a buzogány gyakorlatomhoz a szert Olaszországban gyártattam úgy, hogy elküldtem a kivitelezőnek azt, hogy milyen ruhában leszek, és milyen zenére versenyzek majd” – mondta elsőszámú rg-versenyzőnk.

Pigniczki Fanni hozzátette: a szalaggyakorlat is sok új elemet tartalmaz. „Oda új dressz is készült. Nagyon várom, hogy hazai közönség előtt hogy fog szólni Michael Bublé zenéje. A karika gyakorlatom stílusát megtartottuk, de a labda, az alaposan megújult. Tartalmaz egy karakteres dinamikai váltást, és egy kicsit keményebb is lett az egész.” – számolt be az előkészületekről  Pigniczki Fanni.

A sportág 40. Európa-bajnokságát május 22. és 26. között bonyolítják le a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Vélemény, hozzászólás?