Grappling Európa-bajnokság: Két felnőtt, és négy U17-es érem Bakuban

Több magyar is dobogóra állt a Bakuban megrendezett grappling Európa-bajnokságon. A felnőttek 71 kilogrammos súlycsoportjában Lakatos Sándor gi szabályrendszerben ezüstérmet szerzett, míg Laky Levente a no gi napon a 92 kilósok között bronzérmes lett – adta hírül a Magyar Grappling Szövetség Sajtószolgálata.

Az azeri kontinensbajnokságon a fiatalok is küzdőtérre léptek, az U17-eseknél gi-ben Balogh Boldizsár aranyérmes lett a 63 kilós kategóriában, ugyanitt Stágel László harmadikként fejezte be az Eb-t.

Az U17-es korosztályban a no gi szabályrendszerben további két magyar bronzérem született, miután Muzsnay Péter (50 kg) és Lukász Milán (76 kg) egyaránt felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Bakuban Skáfár Bence szövetségi kapitány irányította a magyar válogatottat, míg a bírói testületben Berkes László, Merkert Zoltán, Sós György és Herle Zsolt is szerepet kapott.

Kovács Gábor, a Magyar Grappling Szövetség elnöke szerint ezúttal is bebizonyosodott, hogy a sportág világversenyein számolni kell a magyarokkal. „Örömteli, hogy a felnőttek mellett utánpótlásban is voltak érmek, és nem szabad megfeledkezni arról, hogy több pontszerző helyünk is volt az érmeken kívül. Az élmezőnyben nüanszokon múlik, hogy valaki szerez-e érmet, vagy ötödik lesz.” – mondta a sportvezető.

Grapplingben két szabályrendszerben küzdenek a versenyzők. Gi grapplingben hagyományos ruházatban (gi-ben) vannak a küzdő felek, és maga a ruházat is felhasználható a küzdelem során. A no gi-ben passzos ruházatban vannak a versenyzők, és ez nem használható fel a küzdelemben (a birkózáshoz hasonlóan).

Vélemény, hozzászólás?