Birmingham után – Felpörögtek az események, a Kuala Lumpurban megrendezendő utánpótlás-világbajnokság következik

Mozgalmas időszakot élnek át a magyar muaythaiosok. A világbajnokság és a Világjátékok után a szakma már az utánpótlás vb-re koncentrál.

„Középpontba kerültünk, főleg az amerikai Birminghamben megrendezett Világjátékok után. Ott két érmet nyertek versenyzőink. Azóta Sándorfi Ajsa és Spéth Norbert élménybeszámolókon vesz részt, de nekünk már a Malajziában megrendezendő utánpótlás-világbajnokságra kell koncentrálnunk” – mondta Dudok Károly, a hazai szövetség elnöke.

Az utánpótlás-vb kedden kezdődött és 21-éig tart.

A magyar versenyzők: Mester Miron, Sütő Doroti, Józsa Szilárd, Tóth Zsombor, Polják János, Németh Zsombor, Adler Netti, Erdélyi Zsombor, Nyári László és Melis Bálint. Edzők: Nagy Balázs szövetségi kapitány, Rebrei József szövetségi kapitány helyettes. Rajtuk kívül Vojvoda György nemzetközi főbíró is a csapattal tartott.

A kapitány szerint bárkiben benne van az éremszerzés lehetősége. „Eredményes felkészülésen vagyunk túl, úgy gondolom, hogy mindenki maximálisan odatette magát. Utánpótlásról van szó, ami azt jelenti, hogy nincsenek kiforrott egyéniségek még a sportágban, így bárki felállhat majd a dobogóra” – összegzett Nagy Balázs, aki edzőként a Világjátékokon is részt vett.    

Vélemény, hozzászólás?