Megvannak a legjobbak

A birkózócsalád legendákkal, sportvezetőkkel és különleges vendégekkel együtt a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián megtartotta idei karácsonyi ünnepségét, amelyen az év legjobbjainak járó díjakat is átadták.

Az eseményt olimpiai, világ- és Európa-bajnokaink, az egyesületek képviselői és birkózói mellett megtisztelte jelenlétével     Schmitt Pál, volt köztársasági elnök, a NOB tiszteletbeli tagja, Fürjes Balázs és Gyurta Dániel NOB-tag, Schmidt Gábor, a sportért felelős államtitkárság helyettes államtitkára, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Németh Szilárd, az MBSZ elnöke, a KIMBA alapítója, Kovács Norbert, a Nemzeti Sportinfrastruktúra Ügynökség vezérigazgató-helyettese, Berényi Péter, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese, Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, a KIMBA operatív igazgatója, Ancsin László, az MBSZ főtitkára, Lőrincz Tamás olimpiai bajnok, a KIMBA szakmai igazgatója, Süle László, a KIMBA kurátora, Buranits Ildikó, az MTK alelnöke, Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia ügyvezető igazgatója, valamint Katona László, a Székelyudvarhelyi ISK edzője.

Schmitt Pál, Schmidt Gábor és Fürjes Balázs beszédében sportágunk méltatása mellett kellemes ünnepeket kívánt mindenkinek, míg Németh Szilárd felhívta hálát adott mindenkinek az egész éves munkájáért, sok erőt és kitartást kívánt a következő esztendőhöz.

Arnóczky Noémi minikoncertje következett, az énekesnő előadása méltó módon vezette fel az este legfontosabb részét, a díjazottak köszöntését.

A sportágunkért tett több évtizedes munkájáért, kiemelkedő szakmai tevékenységéért Életmű-díjjal tüntették ki Bacsa Ferenc és Szőnyi János mesteredzőt, Katona Gézát és Mester Lajost.

Fél évszázad-díjban részesült Giczy Jenő, Fejes László, Lakatos András, Nagy József, Petróczi Balázs és Szabó József. Kiemelkedő edzői munkájáért MBSZ-elismerésben részesült továbbá Varga István.

Mérleget vontunk az idei év eredményeiből, videón tekintettük meg az év birkózóinak legszebb megmozdulásairól. A felnőttek között a szakmai zsűri kötöttfogásban a világbajnok Losonczi Dávidnak, szabadfogásban az ugyancsak világbajnok Muszukajev Iszmailnak, míg női birkózásban az Európa-bajnoki ezüstérmes Bognár Erikának ítélte az Az év felnőtt birkózója címet.

Utánpótlásban a felnőtt Európa-bajnok, U23-as vb-harmadik Takács Istvánt (U23), az U20-as vb- és Eb-győztes Elekes Enikőt (U20), az U17-es és U15-ös Európa-bajnok Ritter Sophie-t (U17), valamint az U15-ös kontinenselső Zsitovoz Máriát (U15) találták a legjobbnak.

Az Év edzője Takács Ferenc, Az Év utánpótlásedzője Lőrincz Viktor, Az Év médiadíjasa Róth Tamás, Az Év bírója Weisz György, míg Az Év veteránbirkózója Cseperkáló Péter lett.

Az eseményt Arnóczky Noémi újabb minikoncertje és ünnepi vacsora zárta.

Fotó: MBSZ/Róth Tamás

Vélemény, hozzászólás?