Jet-ski: Új helyszínen lesz idén a magyar Eb- és vb-futam

Idén is rendez Magyarország felnőtt jet-ski Európa-bajnoki futamot – hangzott el a Magyar Jet-Ski Szövetség díjátadó gáláján. A kontinensbajnoki fordulóval párhuzamosan junior világbajnoki futamot is láthat a magyar közönség. A korábbi évekhez képest ezúttal új helyszínen versenyeznek majd a világ legjobbjai, ugyanis 2024-ben Győr-Győrzámoly lesz a házigazda – mondta Czeller Béla, a hazai szövetség elnöke.

A gálán díjazták az Év Sportolójának megválasztott Jászai Csongort, valamint az egyes kategóriák legjobbjait. Czeller Béla átvehette a Magyar Jet-Ski Szövetség örökös elnöke kitüntetést. A szervezet szabályzata szerint 15 éves elnöki tevékenység után adható ez a cím. Marcus Erlach a szövetség örökös versenyzője, Vágott Sándor és Gerencsér Csaba pedig örökös alelnöki díjat kapott. Gerencsér Csaba doayen-elismerésben is részesült, akárcsak Major Sándor. Utóbbi címet azok a sportemberek érdemlik ki, akik a 15 éves sportági részvétel mellett betöltik a 60. életévüket.

A gálát megtisztelte jelenlétével a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. képviseletében dr. Babati Péter főosztályvezető és dr. Csepcsányi Fatime osztályvezető.

Magyarország eddig öt alkalommal rendezett Eb és vb futamot. Mindegyik esetben Nyíregyháza-Levelek volt. „2023-ban is színvonalas világversenyen láttuk vendégül a világ legjobbjait. Összesen hat felnőtt és két junior érmet szereztek a magyarok, és az eredményhirdetések során háromszor hangzott el a magyar himnusz” – összegzett a hazai szövetség elnöke.

Idén az Eb-sorozat a magyar futammal indul július 18-án és 21-éig tart. A kontinensbajnokság Vichy-ben, Franciaországban folytatódik július végén (26.-28.), és Portugáliában zárul szeptember végén (27.-29.).

A magyar bajnokság idén négy állomásos lesz Ónod, Bugyi, Dunaharaszti és Nagykanizsa helyszínekkel.

Fotók: Kis Ákos

Vélemény, hozzászólás?