Így látták az év grapplingesei az NVESZ-gálát

Szmolka Nikoletta nem sokat ünnepelhetett. A Magyar Grappling Szövetség jelölése alapján az NVESZ-gálán átvehette az Év Női Sportolójának járó díjat, de már a díszvacsorán az előtte álló versenyre gondolt.

„Ezúttal edzőként voltam ott Kiskőrösön a Global Grappling 1. fordulójában. Természetesen óriási élmény volt átvenni a díjat, és a tavalyi sikeres évemnek mindez a megkoronázása volt. A Küzdősportok Világjátékán elért győzelmemet életem egyik legszebb pillanataként tartom számon, jó volt erre is emlékezni a Nemzeti Versenysport Szövetség Gálaestjén.  Fantasztikus érzés volt találkozni a többiekkel. Volt egy kis hiányérzetem, hiszen akár Tóth Alexa is megérdemelte volna ezt a díjat.” – mondta Szmolka Nikoletta, aki még nem tudja, hogy ebben az évben indul-e világversenyen. „Egyelőre ami biztos, az az edzősködés. Felemelő dolog felkészíteni fiatalokat a megméretetésekre. Azt később döntöm el, hogy ott leszek-e versenyzőként az idei Eb-n.

Tóth Zoltán először lett Év Sportolója grapplingben. „Korábban volt már szerencsém ju-jitsuban átvenni ezt a díjat, és azt kell mondjam, hogy ahogy a sportágak fejlődnek, úgy az NVESZ-gála is ezt teszi. Nagyon színvonalas eseménnyé nőtte ki magát, és nekünk, sportolóknak felejthetetlen pillanatokat szereznek ezzel” – értékelt Tóth Zoltán, aki a Küzdősportok Világjátékán 5., a tavalyi vb-n pedig bronzérmes lett. 

Szmolka Nikoletta és Tóth Zoltán számára a díjazás Kiskőrösön is folytatódott: a Magyar Grappling Szövetség elismeréseit is átvehették az Év Sportolójaként.  

Vélemény, hozzászólás?