Ritmikus gimnasztika Eb – Amit a szerekről tudni kell…

A ritmikus gimnasztikázók kötődnek a saját szereikhez. A hazai rendezésű Európa-bajnokság sajtócsapata a felnőttek edzésén forgatott. Versenyzőink ott meséltek a szereikről.

Pigniczki Fanni például saját magának gyártatott buzogányokat. „Minden szernél igaz, hogy a zenéhez és a ruhához is passzolnia kell. Éppen ezért én Olaszországban terveztettem meg és gyártattam le a buzogányaimat. Megvannak a paraméterek, amelyeknek meg kell felelni, de dizájnban és színben van mozgástér.” – mondta Pigniczki Fanni.

Wiesner Hanna elárulta a labdának 300 grammnak kell lennie, ezt mérni is szokták a nagyversenyeken. „Mindig ragaszkodom a saját labdához. Ez az edzések során hozzám nőtt.” – tette hozzá  Wiesner Hanna.

Gyulai Blanka beszámolt arról, hogy a karikának is megvan a meghatározott súlya, és egy speciális borítással kell körbetekerni, Lovász Luca pedig a szalag feltekerésének fortélyait mutatta be.

„Vigyázni kell arra, hogy ne gubancolódjon össze, ezért van egy kis szerkezet, amellyel könnyedén fel lehet tekerni a szalagot. Hangsúlyos a szalagbot és a szalag összekapcsolása. Több fajta kapcsolódási mód van, én szeretek egy kis karabinert közbeiktatni” – nyilatkozta Lovász Luca.

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.

Vélemény, hozzászólás?