Ifjúsági és junior classic erőemelő Európa-bajnokság Magyarországon

Rangos utánpótlás Eb-t rendez Magyarország! Ma kezdődött és jövő keddig tart az ifjúsági és junior classic erőemelő Európa-bajnokság, melyen egy rekord már megdőlt. A kontinensviadalnak a fóti Phoenix Sportcsarnok ad otthont.

A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint az Európa-bajnokságra 31 ország 345 sportolója adta le a végleges nevezését, a világversenyt a Honvédelmi Minisztérium kiemelt támogatásával bonyolítják le.

Berke Lóránd, a hazai szövetség elnöke kiemelte: az erőemelők számára itthon mindig is fontos volt az utánpótlás. „Nagyon fontos az utánpótlás nevelés minden sportágban. Ez az Eb is szervesen illeszkedik ebbe a koncepcióba, és remélem, hogy a jövő nagy bajnokait látjuk Fóton az előttünk álló egy hét alatt.” 

Kromek András versenyigazgató szerint a magyarok ebben a sportágban sokszor bizonyítottak.

„Itt nem csupán a világklasszis teljesítményekre gondolok, hanem a versenyrendezésben nyújtott kimagasló munkára is. Az elmúlt időszakban is több világversenynek voltunk a házigazdái, a nemzetközi delegációk nagy megelégedésére. Most is azon vagyunk, hogy a jövő csillagainak olyan körülményeket biztosítsunk, ahol kimagasló teljesítményeket láthat a közönség. Egy rekord már megdőlt: korábban soha nem volt olyan kontinensviadal, ahol ilyen népes mezőny vett volna részt” – mondta a versenyigazgató.

A magyar válogatottat 23 fő alkotja. Erőemelésben a versenyzők három fogásnemben, felhúzásban, fekvenyomásban és guggolásban mérik össze tudásukat és erejüket. 

Vélemény, hozzászólás?