Küzdősportok Világjátéka 2023 – Hamarosan küzdőtéren a szumósok!

A magyar csapatiroda és a szumósok már megérkeztek  Rijádba. Egyes sportágakban zajlanak már a küzdelmek a szaúd-arábiai multisportos eseményen.

A magyar érdekeltségű sportágak közül először a szumósok lépnek küzdőtérre Szaúd-Arábia fővárosában. Pap Arnold (+115 kg) és Buzás Patrik (85 kg) sikeresen túl vannak a mérlegelésen, pénteken edzettek is, majd egy laza délutáni séta következett.

„Jól sikerült a felkészülés, izgatottan várjuk, hogy számunkra is megkezdődjön a Combat Games. Egy picit szokatlan a nagy meleg, de lassan hozzászokunk” – mondta Buzás Patrik.

Pap Arnold szerint mindkettőjük felkészülésében a legfontosabb az volt, hogy rangos világversenyeken vettek részt. „Európa-bajnokság és vb is volt a közelmúltban, így folyamatosan versenyben voltunk. Közben eldőlt az is, hogy a súlycsoport mellett az open kategóriában is indulunk, így vasárnap is küzdőtérre lépünk.” – tette hozzá a nehézsúlyú szumós.

Vargáné Andrejkó Edina csapatvezető úgy látja, a kezdeti nehézségek fázisán túl van az egyelőre még maroknyi magyar csapat. „Mostantól folyamatosan érkeznek az egyes magyar sportági delegációk Rijádba, ahol kilenc sportágban összesen tizennyolc versenyzőnknek szurkolhatunk. A helyiek mindennel elkészültek a rajtra, remélhetőleg színvonalas multisport eseménynek nézünk elébe” – nyilatkozta a magyar csapatvezető, aki egyben a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) főtitkára. Magyarországon az NVESZ koordinálja a Világjátékokra utazó magyar csapatot.

Vélemény, hozzászólás?